Over het Dufayhuis

Een centrum waar gezondheidszorg, welzijn en de buurt samen komen.
Dat was de droom van de initiatiefnemers van het Dufayhuis.
Die droom is nu bewaarheid geworden in dit prachtige voormalige schoolgebouw.

Een gezondheidscentrum
In het Dufayhuis vind je meteen na de voordeur rechts een kantoor voor thuiszorg en links de ingang van de apotheek. En op de begane grond en op de verdiepingen praktijken van huisartsen, fysiotherapeuten, therapeuten en een consultatiebureau.

Een grandcafé
Op de begane grond vind je in de voormalige gymzaal een ‘grand’ buurtcafé: het Dufaycafé. Niet alleen kun je op werkdagen vanaf 9.00 uur binnenlopen voor een kop koffie met een krant,  of voor een lunch. Ook op de avonden zijn er volop activiteiten voor de buurt.

Een buurttuin
De binnenspeelplaats, die aansluit aan het Dufay Café, is omgetoverd tot een voor iedereen toegankelijke grote buurttuin met een terras, waterpartij en een moestuin. Zin in tuinieren? Met en zonder groene vingers ben je van harte welkom.

Het Dufayhuis gaat voor mogelijkheden


Kwaliteit van leven in Amsterdam Zuid
Professionals en actieve buurtbewoners in het Dufayhuis zetten zich in voor het verhogen van de kwaliteit van leven in Amsterdam Zuid, in het bijzonder in Willemspark, Stadionbuurt en Museumkwartier. Die kwaliteit van leven wordt bepaald door gezondheid, welzijn en de kracht van de buurtgemeenschap.

De zes pijlers van positieve gezondheid
Bij positieve gezondheid onderscheiden we de volgende zes pijlers: lichaamsfuncties, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks functioneren. Het gaat onder meer om je gezond voelen, lekker in je vel zitten, genieten van zinvol leven en zorgen voor jezelf en de mensen om je heen. Andere mensen ontmoeten, elkaar beter leren kennen en samen dingen doen zijn daarbij bijzonder belangrijk. Onderaan in het spinnenweb Mijn positieve gezondheid vind je hierover meer.

Vijf avonden in het Dufay Café
Vondeldorp, Combiwel Buurtwerk en de Zorgverleners in het Dufayhuis stimuleren het gesprek over hoe het gaat: met jezelf, met elkaar en in de buurt. Om elkaar het vermogen te geven ons te kunnen aanpassen aan de sociale, fysieke en mentale uitdagingen waar we voor staan, dat is het streven. Om samen te achterhalen wat we nodig vinden om positieve gezondheid in Amsterdam Zuid een slinger te geven, organiseren we in 2023 vijf avonden in het Dufay Café. Zet de volgende data alvast in je agenda: 31 januari (meedoen), 28 maart (mentaal welbevinden), 23 mei (dagelijks functioneren), 19 september (lichaamsfuncties) en 21 november (kwaliteit van leven).

Lees meer:. visie en missie dufayhuis 2023

 

(c) Dufayhuis