Dufay Café

Café en tuin bij het Dufayhuis. Een aanwinst voor de buurt!
Lekkere koffie, een mooi terras, goede leestafel.
Op werkdagen geopend vanaf 9.00 uur.

Welkom in het Dufay Café

Een gezellige buurtontmoetingsplek waar je zomaar onthaald kan worden met mooie muziek gespeeld door een buurtbewoner op de vleugel. Het Dufay Café heeft een ware schat aan boeken die je kan lezen en lenen en elke dag liggen er verse kranten op de stamtafel. Gastheer Peter van Reenen vertelt je graag over wat er allemaal te gebeuren staat in zijn Dufay Café.

Loop binnen voor een kop koffie of bijzondere theesoorten of kom lunchen met een heerlijk bord soep of een rijk belegd broodje. In het voorjaar, de zomer en het najaar kan je ook genieten op het terras in de unieke Dufaytuin.

Contact:
Peter van Reenen
m. 06 143 931 14

Zin in tuinieren?

De openslaande deuren van het DufayCafé geven toegang tot de Dufaytuin. Dit voormalige schoolplein wordt nu omgetoverd tot een fantastische groene oase, met verschillende terrassen, moestuin, vogeltjes, insectenhotels, wadi, workshops, waterpartij. Voor en door de buurt. Iedereen kan daar aan de slag, op welke manier dan ook, grote klussen, kleine klussen, iedereen is welkom. Natuurlijk ook voor gewoon een kop koffie op het terras .
Zin om mee te doen? Groene vingers niet vereist!

Combiwel Buurtwerk

In het Dufayhuis is ook Combiwel Buurtwerk te vinden, een Amsterdamse organisatie die met buurtbewoners nieuwe initiatieven opzet. Wat je als bewoner in Amsterdam Zuid ook wilt organiseren in je buurt, wij helpen je ideeën te realiseren. en kookworkshop, een buurtfeest, een filmfestival, een sportactiviteit, een middag voor kinderen of iets anders, het kan allemaal. Belangrijk is, dat een initiatief in het teken staat van (mensen in) de buurt. Zo dragen we bij aan een sterker sociaal netwerk. Onze droom: voor iedere Amsterdammer een 100% sociale en energierijke buurt!

Contact
Jan Willem Vriethoff (buurtwerker Dufayhuis),
e: jw.vriethoff@combiwel.nl,
m: 06-39717876

Programma Dufay Café

Er valt van alles te beleven in het Dufay Café. Overdag maar zeker ook ’s avonds. Van bewegen op muziek tot filmavonden.
Van bridgen tot lezingen. Van informatieavonden tot concerten. Bekijk ons programma en meld je aan!
Je kunt ook binnen lopen: gastheer Peter van Reenen vertelt je graag over het programma in zijn Dufay Café.

Vondeldorp

Vondeldorp is ‘het’ Stadsdorp van Amsterdam, een bruisende Buurtvereniging met 500 leden, en was een van de initiatiefnemers bij het tot stand komen van het Dufayhuis, en daarmee het Dufay Café en de Dufaytuin, de aan het café grenzende buurttuin. De leden ondernemen al tien jaar allerlei activiteiten met elkaar om de buurt nóg leuker te maken. En dat zijn we nu ook aan het doen in het Dufay Café. In deze prachtige ruimte organiseren we iedere dinsdagavond en zondagmiddag een kleurrijk programma voor de buurt, en veel van onze leden weten elkaar daar overdag te vinden.

Hierdoor is midden in de buurt een nieuw podium ontstaan voor concerten (bijvoorbeeld jazz op zondagmiddag), interessante lezingen over kunst, cultuur en maatschappij, de betere film, literaire cafés, en wat dies meer zij! Menig avond hebben we een uitverkocht huis.