Dufay café

Café en tuin bij het Dufayhuis Een aanwinst voor de buurt! Lekkere koffie, een mooi terras, goede leestafel. Op werkdagen geopend vanaf 9.00 uur.

Welkom in het Dufay Café

Vondeldorp is een van de initiatiefnemers geweest bij het tot stand komen van het DufayCafé en de Dufaytuin, de aan het café grenzende buurttuin. Meer dan 500 buurtbewoners ondernemen via Vondeldorp activiteiten met elkaar om de buurt nóg leuker te maken. En dat gaan we ook doen in het DufayCafé. In deze prachtige ruimte organiseren we iedere dinsdagavond en zondagmiddag een programma voor de buurt. Kleinkunstenaarskrijgen daar bijvoorbeeld een podium, (kinder)films, lezingen en concerten worden georganiseerd, mét een gezellige borrel erna natuurlijk. Jazzmiddagen op zondag, of een literair café, workshops, schaakinstuif voor de jeugd. Dit zijn maar een paar suggesties, er kan natuurlijk nog veel meer.

Vondeldorp

 Vondeldorp is een van de initiatiefnemers geweest bij het tot stand komen van het Dufay Café en de Dufaytuin, de aan het café grenzende buurttuin. Meer dan 500 buurtbewoners ondernemen via Vondeldorp activiteiten met elkaar om de buurt nóg leuker te maken. En dat gaan we ook doen in het Dufay Café. In deze prachtige ruimte organiseren we iedere dinsdagavond en zondagmiddag een programma voor de buurt.
Kleinkunstenaarskrijgen daar bijvoorbeeld een podium, (kinder)films, lezingen en concerten worden georganiseerd, mét een gezellige borrel erna natuurlijk. Jazzmiddagen op zondag, of een literair café, workshops, schaakinstuif voor de jeugd. Dit zijn maar een paar suggesties, er kan natuurlijk nog veel meer.

Zin in tuinieren?

De openslaande deuren van het DufayCafé geven toegang tot de Dufaytuin. Dit voormalige schoolplein wordt nu omgetoverd tot een fantastische groene oase, met verschillende terrassen, moestuin, vogeltjes, insectenhotels, wadi, workshops, waterpartij. Voor en door de buurt. Iedereen kan daar aan de slag, op welke manier dan ook, grote klussen, kleine klussen, iedereen is welkom. Natuurlijk ook voor gewoon een kop koffie op het terras . Zin om mee te doen? Groene vingers niet vereist!

Combiwel Buurtwerk

In het Dufayhuis is ook Combiwel Buurtwerk te vinden, een Amsterdamse organisatie die met buurtbewoners nieuwe initiatieven opzet. Wat je als bewoner in Amsterdam Zuid ook wilt organiseren in je buurt, wij helpen je ideeën te realiseren. en kookworkshop, een buurtfeest, een filmfestival, een sportactiviteit, een middag voor kinderen of iets anders, het kan allemaal. Belangrijk is, dat een initiatief in het teken staat van (mensen in) de buurt. Zo dragen we bij aan een sterker sociaal netwerk. Onze droom: voor iedere Amsterdammer een 100% sociale en energierijke buurt!

Contact
Jan Willem Vriethoff (buurtwerker Dufayhuis),
e: jw.vriethoff@combiwel.nl,
m: 06-39717876